Švietimo inovacijų paroda „MOKYKLA 2022“

Kovo 31 dieną Gedimino gimnazijos 10-12 klasių mokiniai Lietuvos parodų ir kongresų centre „LITEXPO“ dalyvavo švietimo inovacijų parodoje „Mokykla 2022“. Parodos šūkis – „Pasaulis keičiasi, o Tu?“

Svarbiausia parodos tema buvo „KARJERA & STUDIJOS 2022“. Paroda „STUDIJOS“ kasmet suburia dešimtis tūkstančių moksleivių ir studentų.  Šioje parodoje mokiniai turėjo galimybę susipažinti su ugdymo(si) naujovėmis, atrasti naujas karjeros galimybes, atsakyti į visus  rūpimus su karjera ir studijomis susijusius klausimus.

Parodos tema – karjera ir mokymasis visą gyvenimą. Šią temą padiktavo poreikis kalbėti apie tai, kokios kompetencijos ir žinios yra reikalingos jau dabar, kai darbo rinka susiduria su kvalifikuotos darbo jėgos trūkumu, o vis daugiau žmonių renkasi nestandartines veiklas ar keičia studijų kryptį. Parodos metu mokiniai susitiko su mokymo įstaigų ir verslo atstovais, karjeros konsultantais bei garsiomis ir įkvepiančiomis asmenybėmis.

Parodos metu lydinčios mokytojos turėjo galimybę dalyvauti įvairiose konferencijose: „Mokytojai, laužantys stereotipus mokykloje“, „Kas ugdys šiuolaikinius vaikus“, „Šita(s) niekur neįstos. Ar tikrai?“,  Kaip atskleisti jaunuolio patencialą?“ ir kitose. Tikiuosi, kad kiekvienam mokiniui ir mokytojui ši ekskursija buvo įdomi ir naudinga.

Ana Prusakienė

Paskutinis atnaujinimas 2022 1 balandžio – Nemenčinės Gedimino gimnazija