Mokymosi ypatumų centro „Labirintas“ mokymai mokytojams

Kovo 30 dieną mūsų gimnazijoje įvyko  Mokymosi ypatumų centro ,,Labirintas” mokymai mokytojams, pagalbos mokiniui specialistams, mokytojo padėjėjams. Tai buvo pirmasis bendras susitikimas,  planuojama dar 10 susitikimų, kurių metu darbas vyks grupėse. Mokymus vedė Vilniaus Antakalnio progimnazijos specialioji pedagogė, specialiosios pedagogikos magistrė, lietuvių ir rusų kalbų filologė, Mokymosi ypatumų centro „Labirintas“ specialioji pedagogė ir lektorė Olga Telešova bei vadovaujantis partneris Darius Blažinskas.

Mokymų metu įgyta patirtis padės mokytojams, vaikams ir jų tėvams spręsti mokymosi ir sunkumų iššūkius, tokius kaip disleksija, disgrafija bei diskalkulija, kurie, jei paliekami savieigai, sukelia moksleiviui problemų akademinių, emocijų, elgesio, savivertės, socialinio statuso lygmenyje. Tokios situacijos ilgalaikis rezultatas – nesėkminga savirealizacija ir „susiaurintas“ gyvenimas.

Vaikai, kurie turi sunkumų mokymosi srityje, dažnai yra tokiais laikomi tik vertinant pagal vyraujančią ugdymo sistemą ir mokymosi standartus. Tai, kad jiems reikia šiek tiek kitokios mokymosi sistemos, priemonių ir būdų, reiškia, kad jų vystymasis ir mokymasis yra šiek tiek kitoks. Nei geresnis, nei blogesnis už dominuojančią visuomenėje grupę, o kitoks. Tačiau be šio suvokimo, jie būna vertinami pagal ne sau pritaikytus standartus, todėl ilgainiui pradeda jausti nusivylimą, visuomenės spaudimą ir save pasąmoniniame lygmenyje nuvertina: sumažėja jų siekiai, noras tobulėti, kelti sau tikslus ir svajones. Jusdami socialinį spaudimą jie ima gyventi „susiaurintą“ gyvenimą. Labiausiai šiems faktoriams jautrūs vaikai ir paaugliai, nes jie privalo pritapti mokykloje ir standartizuotoje švietimo sistemoje. 

Tad kartu su „Labirinto“ komanda sieksime bendro tikslo: kurti visuomenę, kurioje kiekvienas vaikas gali siekti aukštesnio išsilavinimo, karjeros ir gyventi visavertį gyvenimą.

#KOKYBĖS KREPŠELIS

Paskutinis atnaujinimas 2022 1 balandžio – Nemenčinės Gedimino gimnazija