Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiada

Gruodžio 14 d.   Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijoje įvyko IV Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiados pirmasis etapas. Ši olimpiada skatina jaunimą domėtis tautos tradicijomis, suvokti savo etninę tapatybę.

Olimpiados svečius ir dalyvius pasveikino Nemenčinės Gedimino gimnazijos direktorė Daiva Losinskienė, linkėdama atsigręžti į praeitį, pažinti savo šaknis ir saugoti etninę kultūrą. Gimnazijos šokėjai nudžiugino primindami, kaip dailiai atrodo tautinis kostiumas, kaip smagiai sukasi poros. Vilniaus rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Alicija Balcevič palinkėjo, kad kontaktiniu būdu organizuojama olimpiada taptų gražia švente ir mokiniams, ir mokytojams. Ji pristatė vertinimo komisijos pirmininkę Virginiją Giedraitytę, Vilniaus r. Maišiagalos Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo gimnazijos istorijos vyresniąją mokytoją, bei vertinimo komisijos narius: Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoją metodininkę Liną Mikutytę ir Vilniaus r. Pagirių gimnazijos teatro mokytoją ekspertą Vidmantą Fijalkauską.

Olimpiados dalyviams reikėjo atlikti dvi užduotis: pirmiausia jiems buvo pateiktas etnokultūros pažinimo testas, skirtas atskleisti bei patikrinti dalyvio etninės kultūros gebėjimus, žinias ir supratimą, o antroji užduotis – mokinio etnokultūrinės veiklos ir raiškos vaizdinis pristatymas su komentarais, skirtas atskleisti bei patikrinti dalyvio praktinius etninės kultūros raiškos gebėjimus.

Olimpiados dalyviai atsiskleidė kaip smalsūs, kūrybingi, suvokiantys savo etninę tapatybę piliečiai, ieškantys ir išbandantys įvairiausias etninės kultūros raiškos formas. Susumavus dviejų olimpiados užduočių rezultatus vertinimo komisijos sprendimu buvo skirtos dvi prizinės vietos:

I vieta – Tomui Antropikui, Vilniaus r. Pagirių gimnazijos IVG klasės mokiniui, ruošė mokytoja – Jolanta Dudutienė.

II vieta – Daivai Gedris, Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijos IIG klasės mokinei, ruošė mokytojai Simona Diržinauskaitė, Vitalis Vošterys.

Sveikiname laimėtojus ir linkime jiems sėkmės respublikiniame etape!

 

Jurga Stankevičienė,
Nemenčinės Gedimino gimnazijos
direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Paskutinis atnaujinimas 2021 16 gruodžio – Nemenčinės Gedimino gimnazija