Geras startas biatlono varžybose Latvijoje

Rugsėjo 11-12 dienomis Madonos biatlono centre „Smeceressils“ biatlono mėgėjai varžėsi Baltijos šalių biatlono mėgėjų čempionate. Biatlonininkai startavo riedslidžių ir dviračių biatlono varžybose.

Pirmą varžybų dieną biatlonininkai rungtyniavo riedslidėmis sprinto rungtyje su šaudymu gulint + gulint, kur už kiekvieną netaiklų šūvį turėjo įveikti 100 m baudos ratą. Mergaičių 2007 gim. m. ir jaunesnių grupėje Vilniaus rajono komandos sudėtyje startavo Nemenčinės Gedimino gimnazijos mokinė Eliza Šidlauskaitė. Eliza startavo 3 km  distancijoje, bet nesusitvarkė su jauduliu, šaudykloje suklydo 8 kartus ir finišavo 4 vietoje, distanciją įveikusi per 14 min. 38 sek.

Rugsėjo 12 d. biatlonininkai varžėsi persekiojimo rungtyje dviračiais atsižvelgiant į sprinto rungties rezultatą. Biatlonininkai startavo 6; 7,5 ir 10 km distancijose, kurios buvo techniškai sudėtingos ir reikalaujančios fizinio pasirengimo. Eliza startavo 6 km distancijoje, pirmame šaudyme suklydo kartą, bet kituose šaudymuose prašovė 7 kartus, finišavo 2 vietoje ir buvo apdovanota daiktiniu prizu ir medaliu už antrą vietą.

Sveikiname Elizą!

Vilniaus rajono savivaldybės
sporto mokyklos direktorius
Marijan Kačanovski

Paskutinis atnaujinimas 2021 17 rugsėjo – Nemenčinės Gedimino gimnazija