eTwinning edukacinės veiklos Tarptautinę vaikų gynimo dieną  

Birželio 1-oji yra minima kaip tarptautinė vaikų gynimo diena, kuri pirmą kartą buvo paminėta 1950 metais ir nuo to laiko yra švenčiama kasmet. Ši diena yra skirta priminti visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises.

Minėdami šią ypatingą dieną Utenos Dauniškio gimnazijos IIa ir IIb klasių mokiniai kartu su Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijos IIa ir IIb klasių mokiniais susitiko baigiamojoje nuotolinėje eTwinning konferencijoje „Šmukštaro žvilgsniu į pavasario dangų!”, kurią organizavo fizikos mokytojos L.Tarvydienė ir J. Puncevičienė. Į nuotolinį renginį prisijungė net 77 dalyviai! Konferencijos pradžioje buvo pakalbėta apie mažo žmogaus didelį pasaulį, kuriame rikiuojasi teisės, norai ir pareigos. Diskutuota plačiau apie teisę sakyti tai, ką galvoju ir apie teisę lankyti mokyklą. Įpusėjus diskusijoms, keistuolis  Šmukštaras (A. Vienuolio apsakymo „Astronomas Šmukštaras“ personažas) mokinių pokalbius nukreipė į teisę žinoti, t. y. į pavasarinį dangų ir jo įvykius. Mokiniai rungėsi 3 rungtyse: žinių viktorinoje „Žvaigždės ir žvaigždynai”, „Sudėliok žvaigždėlapį”  bei spręsdami astronominius uždavinius.
 I-II vietas viktorinoje laimėjo Jokūbas Lisica ir Juozas Lukonas iš Nemenčinės Gedimino gimnazijos, o žvaigždėlapio konkurse pirma buvo Viktorija Šostko iš Nemenčinės Gedimino gimnazijos. Sveikiname!

Mokinių įspūdžiai po renginio: Laura Matkevičiūtė:  „Smagu, kad toks renginys vyko birželio 1-ąją ir galėjome diskutuoti  apie vaiko teises. O sekėsi sudalyvauti puikiai, kadangi taip pasikartojau apie žvaigždynus”.

                                                                                                Loreta Tarvydienė, fizikos mokytoja

Paskutinis atnaujinimas 2021 7 birželio – Nemenčinės Gedimino gimnazija