Stovykla „Aš noriu – aš galiu – aš tampu“

Rugsėjo mėnesį Nemenčinės Gedimino gimnazijos 6b klasės mokiniai po pamokų smagiai leido laiką dalyvaudami stovykloje „Aš noriu – aš galiu – aš tampu“. Pimiausia, kartu su gimnazijos psichologe Joana Butėnaite mokiniai mokėsi kelti tikslus, aptarė svarbiausius žingsnius, ką ir kaip galėtų padaryti, kad tuos tikslus sėkmingai pasiektų, kalbėjo apie psichologinės sveikatos reikšmę.

Vėliau mokiniai diskutavo apie fizinės sveikatos svarbą ir geras emocijas. O geriausiai tą padaryti pavyko UNO parke, kur aktyvios pramogos suteikė daug teigiamų emocijų, užtikrino puikią nuotaiką ir leido šeštokams pasijusti tikra komanda.  Stovyklos dalyviai ne tik išbandė savo fizines jėgas, bet ir įveikė aukščio baimę.

Dirbdami grupėse mokiniai paruošė pristatymus apie tai, kas jiems yra sveikas gyvenimo būdas, ką jie galėtų pakeisti, kad būtų sveikesni ir pilni energijos, nagrinėjo maisto produktų etiketes. Tai padėjo jiems ne tik pasidalinti savo patarimais, bet ir lavino komunikacinius įgūdžius. Taip pat mokiniai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Rūgštys ir šarmai“, kur sužinojo, kaip derinti maisto produktus, bei atliko eksperimentus ir suprato, kaip reaguoja rūgštinės ir šarminės medžiagos.

Manau, nors ir trumpa, stovykla buvo labai prasminga, nes ji suteikė progą ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir geriau pažinti vienas kitą.

NVŠ programa finansuota vadovaujantis Vaikų vasaros stovyklų ir kitų neformaliojo vaikų švietimo veiklų finansavimo tvarkos aprašu.

Stovyklos vadovė Justina Zacharevič

Paskutinis atnaujinimas 2020 27 spalio – Nemenčinės Gedimino gimnazija